Moet je schoonmaken of mechanische ventilatie vervangen?

Twijfel je of het tijd is voor mechanische ventilatie reinigen, overweeg dan om deze te laten reinigen. Ventilatie reinigen systemen heeft veel voordelen. En in sommige gevallen is schoonmaken voldoende om het systeem correct te laten werken. 

Waarom moet mijn mechanisch ventilatiesysteem worden schoongemaakt?

Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom je mechanische ventilatie systemen reinigen nodig is. Het hangt af van de omgeving waarin het mechanische ventilatiesysteem wordt gebruikt. Als er een ingrijpende verbouwing of verbouwing heeft plaatsgevonden waarbij stof en deeltjes in de ventilatieopeningen zouden zijn ontstaan, kan reiniging nodig zijn. Reiniging elimineert ook alle opeenhopingen die zich in de kanalen of ventilatieopeningen hadden kunnen voordoen, zoals stof en vuil.

Wat zijn de voordelen van mechanische ventilatie reiniging?

Voordelen van mechanische ventilatie reiniging:

  • Schone lucht in huis
  • Vochtophoping wordt voorkomen als gevolg van een gebrek aan luchtstroom
  • Alle mogelijke allergenen in de lucht verminderen, zoals huidschilfers van huisdieren of pollen
  • Mechanische ventilatie reinigen zorgt voor minder fijnstof in huis doordat het efficiënter werkt

Reiniging is ook een goede manier om de aanslag te verwijderen die is ontstaan ​​aan oudere modellen met slecht onderhoud, zoals vet en diverse andere verontreinigingen.

Wanneer is een mechanisch ventilatiesysteem aan vervanging toe?

Een mechanisch ventilatiesysteem moet worden vervangen als het te oud is en niet aan de voorwaarden voldoet. Dit type vervanging zou ook moeten gebeuren als je een verouderd model hebt dat al lange tijd in gebruik is. Over het algemeen gebeurt dit elke 15 of 16 jaar of meer, afhankelijk van de kwaliteit en grootte van de unit.

Voordelen van vervanging:

  • Nieuwere modellen mechanische ventilatie-units kunnen energiezuiniger zijn en je kunt geld besparen op je maandelijkse energierekening
  • Ze werken beter met nieuwe apparaten, bijvoorbeeld airconditioningsystemen die een hogere reinheid vereisen dan oudere airconditioners.

Bel een ventilatie-expert om te checken je moet kiezen voor ventilatie reinigen of je mechanische ventilatie vervangen moet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *