Een boodschap een extra dimensie geven

Heb je een bedrijf? Dan kun je overwegen om 3D animatie in te zetten. Je kunt 3D animatie onder andere gebruiken voor een marketingboodschap, productuitleg of een bedrijfsfilm. Met 3D animatie kun je jouw boodschap een extra dimensie geven. Door een ingewikkelde boodschap te visualiseren kan die boodschap beter worden uitgelegd. 

De toepassing van 3D animaties

3D animaties kunnen op heel veel verschillende manieren worden toegepast voor allerlei informatieve doeleinden. Een veelvoorkomende toepassing is product visualisaties. Er wordt dan duidelijk gemaakt hoe een product in elkaar zit. Ook kan op die manier duidelijk worden gemaakt wat de sterke punten zijn van het product en hoe men het product het beste kan gebruiken. Het product wordt waarschijnlijk beter verkocht, want de potentiële kopers hebben immers gezien hoe het product eruit ziet en wat de specificaties van het product zijn. 

Er moet een plan van aanpak woprden gemaakt

Heb je besloten om gebruik te gaan maken van 3D animaties? Dan is het belangrijk om een plan van aanpak te maken. Heel belangrijk bij het creëren van deze animaties is story telling. Waarom is dat belangrijk? Omdat het verhaal bij het creëren van een animatie de rode draad is. Het plan van aanpak begint altijd met een conceptidee. Vervolgens wordt een conceptidee gecreëerd. Dat gebeurt aan de hand van een gesprek van jou als opdrachtgever en het bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van 3D animaties. Het concept wordt door het bedrijf verder uitgewerkt. Vervolgens wordt het concept vertaald naar een aantal stijlframes. Ben jij als opdrachtgever nog niet tevreden met het resultaat? Dan wordt het stijlframe aangepast. Dankzij het stijlframe weet je welke stijl er zal worden gehanteerd. Het verhaal wordt door het bedrijf uitgewerkt in een storyboard. In dit storyboard worden per scène de bijbehorende beelden vermeld. Wordt dit storyboard door jou goedgekeurd? Dan wordt als laatste stap het storyboard vertaald naar de 3D animatie die je kunt gaan gebruiken om jouw boodschap een extra dimensie te geven.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *